Før EMT sessionen

Jeg har lagner og puder, men hvis du har en yndlingspude eller tænker, at du har brug for et tæppe, så tag det med. Det vil også være en god idé at tage noget vand med.

Kom i afslappet tøj/træningstøj med lange ærmer og lange bukser.Det skal være tøj, som du kan bevæge dig i, dvs helst ikke jeans eller stram nederdel/kjole.

Hos mig bliver du modtaget med varme, ro og nærvær. Der er ingen forventninger til dig. Du er perfekt og hjertelig velkommen lige, som du er. I mit rum skal du ikke præstere, og du kan ikke gøre noget forkert.

EMT sessionen

Hvis du i løbet af EMT sessionen har brug for at fortælle, hvad du oplever, sanser og mærker, så er det helt i orden. Jeg har naturligvis fuld tavshedspligt – det er din private stund til at være præcis den, du er.

Selve sessionen starter siddende med en kort samtale, så vi kan tune os ind på hinanden. Derefter lægger du dig fuldt påklædt på ryggen på briksen. Du får en pude under dit hoved og dine knæ, hvis det er nødvendigt, så du ligger så behageligt og afslappet som muligt.

EMT teknikkerne foregår ryg-, side- og maveliggende, alt efter hvor vi arbejder.

En EMT session er en dialog mellem mine blide, empatiske hænder og din krop, hvor du selv er ‘aktiv’ i sessionen. Første gang jeg skulle til en EMT session, fik jeg præstationsangst, da jeg læste dette – også selvom jeg havde læst, at jeg ikke skulle præstere!

Jeg guider dig selvfølgelig hele tiden og her er nogle eksempler på, hvad jeg mener med “at du er aktiv i session”.
Din ‘aktivitet’ kan være:

 • at du forestiller dig en bevægelse eller en situation, mens jeg stille og roligt guider din krop og laver bevægelsen for dig med mine hænder
 • at vi laver bevægelse sammen. Dvs jeg guider din krop med mine hænder, og du hjælper til
 • at du forestiller dig en bevægelse eller en situation
 • at jeg beskriver et billede eller en situation, som du forestiller dig

Frigørelse af spændinger og et forandret flow i kroppen kan betyde, at du begynder måske at græde uden at vide hvorfor. Den afspændte og behagelige tilstand, du kommer i, kan også få dig til nærmest at ‘zone ud’ i løbet af EMT sessionen, og hvis jeg skønner, at det er den ro, som du har brug for, så vil jeg lade dig blive i den tilstand.

EMT sessionen slutter med at du får lidt tid til at lande i din krop, “vågne op” i dit eget tempo, og hvis du har brug for det, så taler vi om din oplevelse.

Hvis det giver mening og har interesse, så viser jeg dig nogle øvelser, som du vil have glæde af at lave hjemme.

Efter EMT sessionen

Da vi jo alle er unikke med forskellige livshistorier, er oplevelsen af en EMT session individuel og kan variere fra gang til gang. Nogle mærker varme, kulde og en prikkende, snurrende eller sitrende fornemmelse i kroppen. Andre føler sig blot dybt afslappede og rolige. Og nogle oplever slet ikke noget. Det hele er helt ok.

Her er nogle af de reaktioner og ord, som jeg ofte hører fra folk:

 • grounded
 • følsom
 • fredfyldt
 • velbehag
 • ro
 • fuld af energi
 • opløftet

Tillad dig selv at hvile så meget som muligt og vær rigtig god ved dig selv. Sørg også for at drikke rigeligt med vand det følgende døgn.