Alt, hvad vi oplever, sætter sig i kroppen.

  • travlhed
  • “at skulle være noget for nogen hele tiden”
  • stress & sygdom (egen eller nogen tæt på)
  • utryghed
  • forandringer

Den bliver stiv og spændt, hvilket giver træthed og lukker af for kontakten til kroppen. Man føler sig uoplagt og har svært ved at mærke, hvad man har lyst til og brug for, og måske bliver de samme smerter ved med at vænne tilbage.

Elastic Movement Therapy (EMT) er kropsterapi/behandling og træning, der har fokus på bindevævet (fascia). EMT fokuserer på at bringe kroppens egne ressourcer i spil gennem aktivering af bindevævet. EMT hjælper dig med at genskabe den elastiske og bevægelige krop, som du husker den – inden dine spændinger og smerter opstod.
En EMT kropsterapi session er unik fusion af blide behandlingsteknikker, tryk, små bevægelser og dialog. 

I en EMT session er jeg ikke en behandler, der skal fikse DIG og DIN krop.
Derimod fungerer jeg som facilitator. Jeg bruger EMT teknikkerne sammen med min indføling og nærvær til at invitere DIN KROP til at slippe spændinger, så der kan komme flow og vitalitet i din krop, og den kan genskabe sin frie bevægelighed. Samtidig inviteres DU til at komme ned i kroppen, at sanse den og få en ny opfattelse af din krop og dens ressourcer.

I løbet af en EMT session vil du opnå en bevidsthed om dine spændinger i kroppen, få hjælp til at nulstille kroppen, og derudover forebygger vi, at spændingsniveauet bygges op, så du undgår smerter og ubehag.

Jeg bruger en blid og undersøgende udgave af EMT, hvor det handler om at give din krop en nænsom invitation og ikke presse den til en præstation. Jeg giver dig og din krop muligheden for selv at bestemme, hvor langt du og den vil gå i de enkelte bevægelser, og hvad den er klar til at slippe.

Under EMT sessionen guider jeg dig, så vi i fællesskab finder frem til netop det, du har brug for, så du får mere lethed og velbehag i din krop.
Hvis det giver mening og har interesse, så viser jeg dig nogle øvelser, som du vil have glæde af at lave hjemme.

Hovedformålet er at give dig redskaber, så du kan mærke din egen krop, dit eget liv og blive herre over egne valg – og leve derefter

Elastic Movement Therapy er udviklet af Hilde Holan Gudding.
Her er et link til hendes hjemmeside: https://elasticstability.com/emt-behandling/