Min histore

Det lå ikke ligefrem i kortene, at jeg en dag skulle arbejde med krop og bevægelse, men kontakt til og forståelse for andre mennesker og deres situation har altid været en central del af mit liv og mit arbejde – både i min karriere indenfor IT & Shipping/Supply Chain, og i forbindelse med at jeg har boet på 4 kontinenter.

I 1999 flyttede jeg til London, og her tog mit liv en ny drejning. Dels blev jeg mor og dels blev jeg præsenteret for Pilates. Begge dele tog mig med storm, så 1 år efter min datters fødsel startede jeg på et intenst 5 måneders forløb for at kvalificere mig til en 1-årig “Comprehensive Pilates Teacher” uddannelse. Adgangskravet var anatomi, fysiologi og mere end 50 privat timer i Pilates Apparatus (Reformer, Cadillac og Wunda Chair).

Dette blev min første uddannelse inden for krop & bevægelse, og siden har jeg suget viden og erfaring til mig ved at deltage på et væld af kurser & uddannelser og gennem mange timers undervisning.

I 2006 flyttede jeg tilbage til Danmark efter 12 år i udlandet, og siden da har livet bragt mange udfordringer; flytninger, sygdom i den allernærmeste familie og dødsfald. Alt sammen har sat sine spor og har kunnet mærkes i både krop og sind som stivhed, smerter og stress.

Det er 12 år siden, at jeg første gang blev præsenteret for eksistensen af bindevæv (fascia), og at man gennem blid bindevævsstimulering og -træning kan skabe bevægelse, der virker helende på både krop og sind. Dengang forstod jeg  ikke rigtig, hvad det var, og hvorfor øvelserne, som vi lavede, virkede, men jeg kunne mærke på min egen krop, at både min stivhed og smerter i håndled, nakke og hofter forsvandt, og det blev muligt for mig at begynde at løbe igen. Jeg havde en fornemmelse af lethed i kroppen, samtidig med at jeg blev både stærkere og bedre til pilates. Naturligvis gjorde dette mig nysgerrig, og jeg måtte vide mere. Jeg valgte at uddanne mig i flere forskellige retninger (Fascial Flow® og Elastic Movement Therapy), da min oplevelse er, at de komplementerer hinanden meget smukt. Tilgangen er forskellig, men de er baseret på den samme opfattelse af krop og psyke.

Der er mange tilgange til kroppen, mange ‘systemer’, ‘metoder’, etc. og i min erfaring, så virker de fleste for nogen. Jeg har valgt at arbejde med dem, der giver mening for mig og min krop, og som gør min krop til et rart hus for mig.

Denne oplevelse vil jeg gerne give videre til dig.

Gennem de sidste 7 år har jeg har undervist hold hos House of Pilates i Charlottenlund (reformer træning). Derudover har jeg i en periode undervist hos Den Intelligente Krop i Herlev, hvor jeg bl.a. stod for undervisningen i åndedrætstræning – dels ugentlige hold og dels workshops.

Sidst, men ikke mindst, så er jeg Fascial Flow® Guide og certificeret EMT (Elastic Movement Therapy) terapeut og tilbyder i eget regi 1:1 sessioner med EMT sessioner på briks/gulv og personlig træning, og jeg afholder workshops i bindevævs/fascia- og/eller åndedrætstræning.

Se mit CV